TAROTKUCKÓ
TAROTKUCKÓ
Tartalom
Home
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kapcsolat
 
Asztrológia
 
A hét kártyája
 
A Tarot lapjai
 
Rider-Waite tarot
 
A Crowley tarot
 
Marseilles Tarot
 
Symbolon
 
Lenormand kártya
 
Kirakások
 
Különlegességek
 

 banner

 
US Games

  

 

 

 
Esoterikshopping

 

 
Soter

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Köszöntő

Üdvözlöm!

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A honlap célja a Tarot kártya ismertetése, különleges tarot kártyák bemutatása. Olvashatsz a Symbolon kártyáról és a Lenormand kártyáról is. Ezen kívül asztrológiát, egyéb ezoterikus témákat, könyveket, programokat ajánlok az olvasóknak.

Hol tanulható a Tarot kártya művészete?

A Tarot kártya megismeréséhez idő kell. Semmiképpen sem ajánlom a gyorstalpaló, hétvégi tanfolyamokat. A kártya alapszintű megismeréséhez is legalább 1 év tanulás szükséges, plusz a folyamatos gyakorlás, olvasás. Véleményem szerint ezt a tudást online, interneten megszerezni nem lehet, csak hiteles mestertől tanulható.

Amennyiben szeretnél a Tarot kártyával megismerkedni, tudásodat rendszerezni vagy bővíteni, ajánlom:

 

A Tündérképző ezoterikus szabadegyeteme 

TAROT KÁRTYA TANFOLYAMOK  KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK 
Magyarország legösszetettebb tematikájával 
rendelkező kártyavető iskolája

 

INTENZÍV TAROT TANFOLYAM, 30 órás  

10 egymást követő szerda este 18-21 óráig.
Abszolút kezdőknek (és haladóknak). 
Megismerjük mind a 78 lapot, tanulunk különböző kártyavetési módokat valamint fogunk tudni időpontot is meghatározni.

TAROT MESTERKÉPZŐ KEZDŐKNEK,80 órás

Tanfolyam indítás minden év szeptemberében 
10x8 óra minden hónap 1. szombatján 10-18


 

A Tarot rendszere

   

A Tarot kártya eredete a homályba vész. Az ősi tudást közvetíti a ma embere számára.

A tarot aktuális élethelyeztünkre való mélyebb rálátásra vagy a jövő tendenciáinak megismerésére szoktuk használni. Jelez viselkedési mintákat és gondolkodásmódokat is, amellyel sorsunkat alakítjuk. Megmutatja, mi motívál minket, mi felé törekszünk illetőleg segít mélyebb önvalónkkal való szembesüléssel is, amely által nagyobb önismeretre tehetünk szert. Tanácsot kaphatunk a kártyától arra is, hogy mi miatt alakul úgy a sorsunk, ahogy illetőleg mit kell tennünk, ha változtatni akarunk életünkön.

A Tarot csomat 78 lapból áll: 22 Nagy Árkánum, 40 Kis Árkánum és 16 Udvari kártya. A lapok minőségi felosztása: Botok ( tűz elem ), Kelyhek ( víz elem ), Érmék ( föld elem ), Kardok ( levegő elem )

Tehát a Tarot nem játék-kártya. Tartsuk a kártyát külön dobozban vagy csomagoljuk selyemkendőbe. Alakítsunk ki neki egy külön sarkot, saját fiókot. Ne hagyjuk szétszórva a lakásba, ne engedjük, hogy bárki megfogdossa. Ha használni akarjuk, vonuljunk egy csendesebb sarokba, gyújtsunk gyertyát, csendesedjünk el. Fogalmazzuk meg egyértelműen a kérdésünket, amire választ szeretnénk kapni. Csak világosan megfogalmazott kérdésre fogunk egyértelmű választ kapni. Azokra a kérdésekre, amelyek időszerűek és őszinték, mindíg pontos válasz jön!  

 

Alexander Daniloff Tarot

   

Alexander Daniloff ezt a paklit két változatban adta ki: először csak a Nagy Árkánumokat tartalmazó változatot, majd most 2012-ben a teljes, 78 lapos csomagot.

Az első kiadás csupán 450 példányban került forgalomban, mind sorszámozott és a szerző által aláírt darab - a tarot gyűjtők egyik kedvenc darabjaként gyorsan el is fogyott. 

A klasszikus Rider Tarot alapján készült a pakli illusztrációja. Figyelemre méltő a minden részletre vonatkozó finom és művészi kidolgozás. Az élénk vörös és a kék szín dominál a lapokon. A Daniloff Tarot olyan, mintha csak egy középkori mesekönyvet nézegetnénk. Az ábrák hagyományosak, részletgazdagon kidolgozva. Nincs semmi zavaró eredetieskedés, vagy new-age szerű modernkedés. A szimbólumok jól érthetőek, jól közvetítik a kártya jelentését. 

A Hónap Kártyája: Oracle Tarot

   

A kártya tervezésénél Lucy Cavendish fő célja az volt,hogy létrehozzon egy olyan kártyát, amely a mai, modern nő életvitelét tükrözi. A pakli vidám színű, optimista hangvételű. Minden lap valamely modern élethelyzetben ábrázolja a nőket. Minden lapon az elnevezés és 1-2 kapcsolódó kulcsszó is fel van tüntetve. A hagyományos, tarot-kártyás szimbólikákból ( kabbala, asztrológia stb.) itt semmi sem szerepel. 

Azt gondolom, hogy kedves, jól érthető ábrái, modern felfogása miatt minden nőnek ajánlható egy ilyen pakli beszerzése. 

64 lapos kártya, alkotója Lucy Cavendish, kiadó: Hay House

 

 

 

 

A Hónap Kártyája: Soul Coaching Oracle

   

 

 Ez a kártyacsomag nem a tarot kártyák közé tartozik. Mégis bemutatom, mert módszere, célja a tarot-val azonos.

A Soul Coaching Oracle nem egy jóskártya. Nevéből is láthatóan, fő célja a kérdező lelkével való közvetlen kapcsolatteremtés, a lélek mélységeinek feltárása, a lélek üzeneteinek megismerése. Erre tökéletesek a pozitív töltetű színek és ábrák. Minden kártyán 1-1 fogalom és az ahhoz kapcsolható rövid, pozitív kisugárzású üzenet olvasható. A kártya segít feltárni, tudatosítani az életünkben jelen lévő problémákat, azok forrásait, utat mutat, tanácsot ad. A probléma tudatosítása első lépés a gyógyulás felé. 

A kártya fő területei:

- közvetíti a lélek üzeneteit

- felfedi a belső blokkokat és lelki betegségeket

- mutatja a következő lépést a probléma megoldásában

A kártya használata: Elcsendesedünk, gyújthatunk gyertyát. Megfogalmazzuk a kérdésünket. Húzunk a pakliból 3 vagy 5 lapot.

3 lapos kirakás témái lehetnek:

- döntés segítő ( 1.lehetőség, 2.lehetőség, 3.lehetőség )

- múlt, jelen, jövő

- általános helyzet ( mi most a lelkem üzenete, milyen területre kell odafigyelni, hogyan kezeljem, hova vezet )

- test,lélek,szellem ( mit kell most tenni az adott problémában, mit kell tudatosítani, mi a lélek vágya ez ügyben )

A kártya a 52 lapból áll.

Készítője: Denise Linn

Kiadó: Hay Hosue, 2006

 

 

 

 

Szaturnusz a Skorpióba lépett 2012.10.05-én

   

 A Mérleg jegyben való hosszú tartózkodás után a Szaturnusz a Skorpióba lépett és ott is fog maradni 3 évig. Ez nemcsak a Skorpió jegyű, aszcendensű illetve a horoszkópjuk alapján erőteljes Skorpió érdekeltségű embereket érinti, hanem a teljes emberi közösséget! A Szaturnusz úgynevezett sorsbolygó. A nagy kártevőnek is hívják, habár ez a megfogalmazás félrevezető. 

Sokkal jobban illik rá a Nagy Tanítómester megjelölés. A Symbolon kártyában A Mester lapja ábrázolja. Ő a rideg és szigorú tanítómester, aki fel akarja hívni a figyelmet a törvény betűire.

Nehézségek, személyes kudarcok, veszteségek árán szembesülünk önmagunkkal. Rákényszerít a mélyebb önismeretre, komolyságra,felelősségvállalásra, önfegyelemre. A Skorpió jegyben a Szaturnusz mindezen folyamatokat az ember legrejtettebb mélységeiben viszi végbe, a legnagyobb mélységekbe, a legtitkosabb szintekre víve az egyént és a társadalmat is.

A mélyreszállás és szembenézés természtesen félelmekkel, szorongásokkal kísért folyamat. Régi hitünket, szokásainkat, életmódunkat kell újragondolni és megváltoztatni. Fájdalmas folyamat, mert a sors kényszerít rá a régi elhagyására és az új életszemlélet kialakítására. 

Miként tehetjük könnyebbé az előttünk álló 3 évet?

- Tanuljunk meg takarékoskodni! Olvassuk újra nagyanyánink szakácskönyveit, alkalmazzuk a jól bevált háztartási praktikákat.

- Vegyük észre a nagy multinacionális vállalatok által működtetett fogyasztásorientált életvitel sötét oldalait. Ne dőljünk be a reklámoknak, csak azt vegyük meg, amire valóban szükségünk van!

- Keressük a lehetőségeket a mélyebb önismeretre! Tanuljunk asztrológiát, foglalkozzunk a tarot kártyával, olvassunk ezoterikus irodalmat. Óvakodjunk a hamis tanítóktól!! 

- Vállaljuk fel tudatosan a sorsunkat! Ne dőljünk be a "hogyan legyünk milliomosok" típusú amerikai irodalomnak. Tegyünk meg mindent sorsunk jobbá tételére, ne várjunk a csodákra.

- Keressük a lehetőséget az elmélyedésre, az elcsendesedésre. Alkalmazzuk a meditációs technikákat. Lelki problémáink megoldása bennünk van. Tudatosan dolgozzunk régi lelki ügyek, csalódások, fájdalmak feldolgozásán.

- Foglalkozzunk családunk, nemzetünk múltjával ( családfakutatás,néprajz, XX.századi magyar történelem stb. ). Sok új információ, eddig titokban tartott eseményre fog fény derülni.

- Vizsgáljuk  meg életünkben a hatalomhoz és a függőségekhez való kapcsolatunkat. Megalázóan, terhesen ki vagy szolgáltatva a családban, munkahelyen? Esetleg Te ragaszkodsz mindenáron a pozíciódhoz? 


 

Éva Ilona videók

   

Az Aura-Soma alapjai

   

 

Mi az Aura-Soma?

  " A kedvenc színed Te magad vagy."
   

 

Tarot

   

tarot - kártya - kártyavetés - tarot kártya - jós - jóslás - jövendőmondás - kirakási módok - rider waite - crowley - tarot - kártya - kártyavetés - -nagy árkánumok - kis árkánumok - botok - érmék - kelyhek - kardok - tarot kártya - kártyavetés - tarot -nagy árkánumok - kis árkánumok - botok - érmék - kelyhek - kardok - tarot kártya - kártyavetés - tarot -nagy árkánumok - kis árkánumok - botok - érmék - kelyhek - kardok- symbolon - lenormand - kártyavetés

 

 

freestat.hu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tartalom

Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu